De Vloek

Voor de leerlingen van 5B lijkt het een doodgewone vrijdagnamiddag te worden. Stella tekent een nieuwe jurk en denkt aan Arne, de knapste jongen van de klas. Jelle hoopt ondertussen dat Stella hem opmerkt, ook al zit hij in een rolstoel. En Dizzy droomt over zijn volgende balletvoorstelling. Maar dan komt de nieuwe lerares geschiedenis binnen en verandert alles.

    In de deuropening verschijnt een oud vrouwtje, amper anderhalve meter groot. Haar ene oog is melkwit, het andere troebel met de schijn van een blauwe iris. Haar grijze haar, in een knotje gedraaid, is zo dun dat je haar schedel er doorheen ziet schijnen. En die rimpels! Ze kan toch geen lerares zijn?

Mevrouw Goedhart ziet er niet alleen erg raar uit, ook haar manier van lesgeven is bizar. Tijdens haar eerste les vertelt ze over een heks uit de zeventiende eeuw. Haar verhaal is levensecht: het lijkt wel of iedereen uit de klas er toen ook bij was en toekeek hoe de heks stierf op de brandstapel...

Vanaf dan gebeuren er eigenaardige dingen op het Instituut Tranendal. Leerlingen verdwijnen of gaan zich helemaal anders gedragen. Maar ook bij de tieners thuis loopt het goed fout: wat is er toch met hun ouders aan de hand? Waarom gedragen ze zich vreemd en angstig? Zitten de geschiedenislessen van Goedhart er voor iets tussen? En hoe kan het dat ze elke les jonger lijkt te worden?

De vloek is een ijzingwekkende, mysterieuze griezelroman die je vanaf de eerste pagina behekst en niet meer loslaat.

Klik op de boeken om verder te gaan

scheurrand
scheurrand